Adres en Omgeving


Hier vindt u ZieZo


B&B - Gastenverblijf ZieZo

Koenraadhof 5

5801 KR VenrayZieZo is ook met het openbaar vervoer

gemakkelijk bereikbaar.

NS-station Venray ligt aan de spoorlijn

Nijmegen-Venray-Venlo-Roermond in het dorp Oostrum. Met Arriva-buslijn 80 (Venray-Deurne) kunt u vanaf het treinstation naar de bushalte 'Weg in den Berg' aan de Langstraat (nabij Intratuin) in Venray rijden. Die halte ligt op enkele minuten wandelen van het gastenverblijf.

Plan eenvoudig je OV-reis door te klikken op het 9292-logoHeel veel op korte afstand van ZieZo


Venray is een leuke provinciestad die veel te bieden heeft

op het gebied van kunst en cultuur. Er zijn uitstekende restaurants,

prachtige winkels, je vindt er gezellige terrassen, en kunt er

een museum, bioscoop of theater bezoeken.


Het gastenverblijf ligt op enkele minuten fietsen van het Venrayse winkelhart in een mooie rustige buurt van de wijk Veltum. In het nabij gelegen Veltumse winkelcentrum vind je supermarkten van Versmarkt Veltum, Jumbo en Aldi, en ook een snackbar.

Er is nog veel meer in Venray:Odapark

Het Odapark is een ambitieus en eigenzinnig centrum voor nationale en internationale vernieuwende hedendaagse kunst, gelegen in een 19 hectare groot bosrijk stiltegebied in Venray op wandelafstand van ZieZo. Met een groot Beeldenbos dat vrij en gratis toegankelijk is.

De beelden in het Beeldenbos zijn van de hand van internationale

beeldende kunstenaars en zijn gerelateerd aan door Odapark

georganiseerde tentoonstellingen en kunstmanifestaties, door

betreffende kunstenaars aan Odapark in beheer gegeven of geschonken. Ook het Odapaviljoen (foto) in het oude Theehuis is gratis toegankelijk. Dit paviljoen is van dinsdag t/m zondag dagelijks open van 11 tot 17 uur.
Stadswandeling Venray

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.


Elke zaterdagmiddag wordt er een stadswandeling georganiseerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.


Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. € 3 p.p. Vol is vol.

Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Denk aan stevig schoeisel. De wandeling vervalt tijdens de kermis in augustus. Zie hier ook de info van de lokale VVV Venray.Voor meer info klik hier.Nog meer over Venray:

Jarenlang is Venray een eenvoudig peeldorpje waar de inwoners hard moeten werken voor een schamel loontje. Veranderingen ontstaan in de 19e eeuw wanneer de Venrayse Schaapscompagnie schapen gaat verhandelen naar vele landen in en buiten Europa. Het brengt wereldwijde kennis naar Venray en dat is goed voor de ontwikkeling van het dorp.

Leuk is dat er nog steeds schaapskuddes actief zijn in Venray. Je kunt ze op veel plaatsen tegenkomen, kijk maar eens naar de prachtige beelden van de leuke video van Peelkudde Schaapsdrift.


Grote invloed op deze ontwikkeling is eveneens geweest de komst van 2 grote psychiatrische ziekenhuizen, St. Anna voor vrouwen en St. Servatius voor mannen, aan het begin van de 20e eeuw. 

Ook de agribusiness is in het enorme buitengebied uitgebreid vertegenwoordigd.


Maar Venray heeft meer, veel meer, eigenlijk te veel om op te noemen!

Uitgebreide bossen en heidevelden waar U heerlijk kunt wandelen en

fietsen en13 pittoreske kerkdorpjes met vele bezienswaardigheden.

Zonder anderen te kort te doen noemen we hier het mooie landgoed

in Geijsteren met zijn oude watermolen, het zeer indrukwekkende

oorlogskerkhof in Ysselsteyn waar meer dan 32.000 Duitse gevallenen

uit de 2e wereldoorlog begraven liggen, de prachtige bossen aan de Ballonzuil in Merselo, het hiervoor al genoemde Odapark met hedendaagse kunst gelegen in een prachtig natuurpark en de nog ongerepte peelgronden rond het kerkdorpje Vredepeel.


En wat zijn we trots op ons centrum: de “Beste binnenstad van Nederland 2011-2013“. Die titel heeft Venray niet zo maar gekregen. De laatste jaren is het centrum van Venray “op de schop gegaan” en is er een omgeving gecreëerd waar het bijzonder goed toeven is voor inwoners en bezoekers.


En dan is er natuurlijk de St. Petrus Banden Kerk, de kathedraal van de Peel. Met zijn unieke vroeg-middeleeuwse beeldenschat is het een van de indrukwekkendste kerkgebouwen van Nederland.


Als de VVV-gids U dan ook nog vertelt dat er ooit in Venray 12 kloostergemeenschappen zijn geweest die zich o.a. hebben ingezet voor gezondheidszorg en onderwijs en dat de meeste gebouwen van waaruit zij werkten nog steeds bestaan, dan kunt U zich voorstellen dat er in Venray ook heel wat historisch erfgoed te bezichtigen is.


De plaatselijke VVV en ZieZo nodigen U graag uit om eens een paar dagen naar Venray te komen. U zult verbaasd zijn wat wij U te bieden hebben.In het gastenverblijf is een gids met verwijzingen naar restaurants in Venray.

Vanuit het gastenverblijf kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken.

Zin om lekker te fietsen of te wandelen, of iets anders te ondernemen? Zoals een bezoek aan de schitterende Rozenhof in pitoresk Lottum. Kijk dan voor de vele mogelijkheden en kansen op www.liefdevoorlimburg.nl.


Maar ook Brabant met de parel Overloon ligt op maar 8 km. Daar vind je onder meer het mooie Zoo Parc, het aansprekende Liberty Park, en natuurbad het 'Schaartven'. Duitsland met de drukbezochte bedevaartsplaats Kevelaer is dichtbij.


In de omgeving vind je vele attracties en bezienswaardigheden zoals:

Attractiepark Toverland, Zoo Parc, Liberty Parc en Klimbos Overloon, Kunst- en beeldenpark Odapark, Thermaalbad, Hertog Jan-brouwerij, Kasteeltuinen, enz. Informatieve brochures en folders over attracties en evenementen in de regio zijn aanwezig.

 

Grotere steden zoals Nijmegen, Venlo, Roermond, Eindhoven en Den Bosch bevinden zich binnen een straal van 50 km. Maar ook Kleve en Düsseldorf, Keulen en Duisburg in Duitsland zijn eenvoudig en snel te bereiken. Bedevaartsplaats Kevelaer (met processies in mei en augustus) en Airport Weeze/Flughafen Niederrhein ligt op een half uurtje rijden.
genieten en lekker slapenXieJe in ZieZo